A SIMPLE HELLO COULD LEAD TO A MILLION THINGS :) A simple hello could lead to a million things :) A SIMPLE HELLO COULD LEAD TO A MILLION THINGS :) A simple hello could lead to a million things :) A SIMPLE HELLO COULD LEAD TO A MILLION THINGS :) A simple hello could lead to a million things :) A SIMPLE HELLO COULD LEAD TO A MILLION THINGS :) A simple hello could lead to a million things :) A SIMPLE HELLO COULD LEAD TO A MILLION THINGS :) A simple hello could lead to a million things :) A SIMPLE HELLO COULD LEAD TO A MILLION THINGS :) A simple hello could lead to a million things :)

Song

Wednesday, August 5, 2015

Tips kilatkan cermin lampu kereta yang kabur !

Cepatlahhh ! kate nak p kedai... Malam kang lampu malap susah nak drive !
haha 
*carian google

*carian google

Haa.. lampu kereta korang ada jadi cenggini tak ?
Bahagian permukaan lampu tu macam kasar and kabur. Pastu bile korang nak drive memalam lampunye tak terang. Pastu kete korang pon nampak mcm tak cantik dek kerana lampu yang kabur ni. Lampu kereta depan tu kalau tengok dari depan kan macam mata untuk kereta korang. So kalau mata kereta korang ni kabur and dull je tak cantik la. ciannn kete korang nampak tak sehat. haha.. oke merepek.


Hee, meh sini cikmeow nak share tips skit. 
Korang tak payah runsing2 nak pikir cane nak kilat kan balik lampu kerete korang tu. Tak payah nak pegi bengkel tukar lampu baru. Mahal. Baik duit tu korang belanje cikmeow yang sentiase lapar ni makan. haha. Okie2 straight to the point... Korang cume perlukan tige bende ni je..

Haa.. bende ni sape tak tahu maknenye memang die tak penah gosok gigi. Haha. 

Pastu korang kena ada bende ni.. sapu tangan or pape kain yang dah tak pakai untuk gosok lampu tu nanti.

And lastly, korang kena ada air. Kalau tak ade spray korang just letak air dalam bekas or baldi kecik pon boleh.

Alaaa... dah bagitahu barang2 je pon cikmeow rase korang dah tahu ape nak kena buat kan. hee.. Tapi tak pe la, bia cikmeow yang rajin dan berwawasan ni cerite jugak. huhu. Korang just amik sikit colgate tu letak dekat kain yang korang dah sediakan tadi.. then gosok je la dekat lampu kerete korang tu. hee. Lepas tu bersihkan dengan air. Nanti korang akan nampak lampu kerete korang clear n tak kabur dah. Colgate tu korang beli yang kecik je pon dah cukup. Tu pon tak abis pakai nanti. Cikmeow dah cube sendiri dekat baby cikmeow ni. heee..

Ini lah hasil nye. hehe


Cube tengok perbezaan lampu kiri and kanan baby cikmeow tu. Yang kiri belum gosok, yang kanan dah gosok. hee

So, tak yah susah2 nak pi tuka lampu baru ke polish ke ape. Cume perlukan dua hengget lebih je lampu kereta korang bersinar2 semula.. ahahhhh. Okie la. Hope membantu. heee.. Selamat mencuba ye. Tata ^_^

9 comments:

  1. klo na cube dekat kasut sekolah putih pon blh... mmg best result dia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. iye ? hee.. bnyk lg kegunaan lain colgate ni rupenye. heee

      Delete
  2. blogwalking sambil follow sini
    muslimahsejati96.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. good tip..nk cuba buat kt meje solek

    ReplyDelete
  4. Thanks share. Takde keta. Nak try kat cermin moto lepas nie :)

    ReplyDelete
  5. Thanks share. Takde keta. Nak try kat cermin moto lepas nie :)

    ReplyDelete